Proces ločitve

Ločitev se začne s vlogo za ločitev. Vlogo vloži en zakonec (vlagatelj) in vroči drugi zakonec. Zahteva se nato vloži pri državnem sodišču v okrožju, kjer eden od zakoncev prebiva. Ni pomembno, kje se je poroka zgodila. Proces ločitve vključuje pomembne podatke v zvezi s poroko. Poimenuje moža, ženo in vse otroke ter navaja, če obstaja ločena lastnina ali skupnost, skrbništvo nad otroki in podpora za otroke ali zakonca.

Vročitev peticije za ločitev

Prošnja (ali listine za ločitev) mora biti vročena drugemu zakoncu. Ta faza procesa se imenuje ” storitev procesa .” Če se oba zakonca strinjata z razvezo zakonske zveze, mora drugi zakonec le podpisati potrdilo o prejemu storitve. Če pa drug zakonec noče podpisati ali ga je težko najti, lahko najamete profesionalni strežnik za procese, da osebno dostavi papirje.

Dokončanje storitve postopka začne teči ura na čakalni dobi vaše države. Prav tako določa zakonske omejitve odredb zakoncev in pomaga določiti datum ločitve. V tem trenutku zakonca nista dovoljena odvzeti nobenega otroka iz države, prodati nobene lastnine, izposojati premoženja ali izposojati ali prodati zavarovanja drugega zakonca.

Odgovor na peticijo ločitve

Drugi zakonec je znan kot “toženec”. Čeprav to ni potrebno, lahko toženec vloži odgovor na peticijo, v katerem navede, da se strinja. Če vložite odgovor, se obe strani strinjata z razvezo. Zaradi tega je bolj verjetno, da se bo zadeva nadaljevala brez sodne obravnave, kar bi lahko zavleklo postopek in stalo več. Če na splošno odgovor ni vložen v roku 30 dni, lahko pobudnik zahteva, da sodišče vpiše neplačilo. Zakonca, ki se odzivata, lahko uporabljata tudi odgovor, da se ne strinjata s podatki, predstavljenimi v peticiji.

Zadnji koraki ločitve

Oba zakonca morata razkriti podatke o svojem premoženju, obveznostih, prihodkih in odhodkih. Če je ločitev nesporna in se zakonca lahko dogovorita o pogojih razveze, je treba vložiti le še nekaj papirja. Ko sodišče izda sodbo, je razveza zakonske zveze dokončna. Vendar zakonska zveza uradno ne preneha in zakonca se ne moreta ponovno poročiti do konca čakalne dobe države. Če obstajajo spori, ki jih ni mogoče razrešiti, bodo potrebne sodne obravnave in morda celo sojenje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja