1px natančno Smrad v kopalnici Smrad v kopalnici naj za vedno postane preteklost

Smrad v kopalnici naj za vedno postane preteklost

V svojem domu se vedno znova in spet soočamo z različnimi težavami, ki pa jih v resnici v veliki meri lahko odpravimo kar sami. Potrebujemo le nekaj dobrih idej ali pa moramo biti malce iznajdljivi. Če nas na primer preseneti smrad v kopalnici, ni potrebno paničariti, saj je vzrok verjetno povsem lahko odstranljiv.

Seveda je smrad v kopalnici lahko nekaj povsem običajnega, ko opravimo veliko potrebo. Toda, takšna vrsta smradu praviloma dokaj hitro izgine. Če pa nas smrad v kopalniškem prostoru spremlja dlje časa, je vzrok verjetno kje drugje.

 

Pomislite, kdaj ste nazadnje poskrbeli za temeljito čiščenje odtokov

Za smrad v kopalnici je lahko krivo marsikaj. Med drugim tudi neočiščeni odtoki. Za takšno težavo vam v resnici še ni potrebno na dom klicati strokovnjaka, temveč jo lahko rešite kar sami. Najprej poiščite skrit paketek soda bikarbone, vmes zavrite nekaj vode, po možnosti najdite še alkoholni kis, za piko na i pa limonin sok.

Smrad v kopalnici naj za vedno postane preteklost

Zmes vroče vode in sode bikarbone, kot veste sami, dela prave male čudeže. To ste najverjetneje že izkusili pri čiščenju prostorov. Tudi v odtok kopalnice lahko stresete vsaj eno skodelico sode bikarbone, čez njo pa nato prelijete vodo. Za piko na i dodajte še alkoholizirani kis ali pa limonin sok. Seveda lahko tudi oboje. Če težava ni bila preveč velika, bo smrad v kopalnici hitro postal preteklost.

 

Kaj pa če domači pripravki za smrad v kopalnici ne učinkujejo dovolj

V tem primeru boste morali najverjetneje poiskati strokovno pomoč, na primer izkušenega vodovodarja. Ta vam bo odtok zagotovo rešil pred vso morebitno nesnago.

Ne glede na to, kako boste poskrbeli za smrad v kopalnici, pa naj vas vseeno opozorimo, da se nevarnim sredstvom za odpravljanje tovrstne težave raje izogibajte. Najprej torej preverite moč sode bikarbone in vrele vode, nato pa, če ne gre drugače, pokličite na pomoč strokovnjaka.